2011. augusztus 27., szombat

Reanult 4 CV Magpie POLICE 1/24 Heller 4.

Nem sokat haladtam, mivel annyira meleg volt a szobában, hogy meglehetett főni... Mindenesetre picit azért dolgoztam az ügyön. Nem lett szép a fénye és sajnos a króm díszítő elemek beváltották a hozzájuk fűzött reményeimet. Nem jó  hogy ráöntötték a kasznira! Majd valamikor egyszer csak fóliával megcsinálom szebbre ;) A nagyobb belső elemek és az üvegek is szépen passzolnak a helyükre. De érdemes azért szárazon egymáshoz próbálni ezeket a részeket. Már csak a matricázás és a külső díszek lámpák kürt ablaktörlők antenna stb. van hátra. De amit meg kell majd csinálni még az a "könyöklő" az ajtón mert valahogy azt elfelejtette a gyártó elkészíteni hozzá...

2011. augusztus 16., kedd

Reanult 4 CV Magpie POLICE 1/24 Heller 3.

 Elérkezett az idő a karosszéria fényezésre. Először kapott egy fehér színt az egész, majd kitakartam azokat a részeket ahol fehér marad. Így ami szabadon maradt az fekete lett, ahogyan a 2. képen látszik is. Mindkét színt spray segítségével vittem fel. Végül az egészet lelakkoztam fényes lakkal. 2-3 nap száradás után fogok csak hozzányúlni addig egy vitrinben pihen a kicsike :)

2011. augusztus 12., péntek

Reanult 4 CV Magpie POLICE 1/24 Heller 2.

A motort befejezettnek tekintem, jó néhány kábelt és csövet felraktam rá, remélem nagyjából tényleg ilyen volt eredetileg :)

R 4CV motortér

2011. augusztus 10., szerda

Reanult 4 CV Magpie POLICE 1/24 Heller 1.

Hamar nekiláttam a kis járgánynak, és haladtam is vele egy keveset. Semmi gondot nem okozott az építés ezidáig. Az útmutatót követve épült az alváz, itt nem kell mindent ragasztani, hanem meleg késsel összenyomva a műanyag tüskéket kormányozhatóvá tehető az első kerék. A motor szintén meseszépen összepasszolt minden alkatrészével. A kipufogó végét azért ki kell fúrni, saját magunknak. Kapott egy adag fekete bemosót ezzel sok részletet kilehet emelni.  Összeillesztettem próbából a kasznit az alvázzal, hogy lássam mi fog a motorból látszódni. A gumik fehér peremesek, próbából megfestettem az egyiket de úgy nézem fújni kell nem elég neki az ecset... A motort felfogom díszíteni kábelekkel is, sőt már elis kezdtem a munkát vele fotók majd ha nagyjából készen lesz.

1/43 Citroen 2CV és a Reanult 4CV 

2011. augusztus 9., kedd

Reanult 4 CV Magpie POLICE 1/24 Heller

Egy régi készlet átalakításból született ez a kis gyöngyszem a hellernél. Először egy kis történeti leírás az autóról:

A háború utáni válságos időszakban szükség volt egy olcsón előállítható családi jármű piacra dobására. A Franciák a ezt akis szépséget készítették erre a célra. Ha hasonlóságot vélsz felfedezni a Volkswagen Bogara és a Renault 4CV je közt akkor az nem a véletlen műve. Szinte mindenben azonos a technológia, legalábbis ami az alapfelépítést jellemzi. A külső formavilág is a kort és persze a bogarat idézi, csakúgy, mint a külső méretei is. A meghajtást itt is farmotor adja le de már vízhűtés felhasználásával. Azután ami még a VW nél nem volt elérhető az a négy ajtó, ezzel is megkönnyítették a használatot. Motorja egy 748ccm 17lóerős erőforrás, ami a 600kg karosszériát akár 100km/h végsebességig is képes volt repíteni. 1947-1961 gyártották és ez volt az első francia autó ami meghaladta az egymilliós eladott példányszámot. Az R4 váltotta le végül e típust. A rendőri erők külön átalakított típust kaptak. Alumínium elemekkel és egy erősebb motorral szerelték valamint a felfüggesztést is javították rajtuk.
És akkor nézzük a készletet: Szép festmény a dobozon, 152mm hossz 60mm magasság és 93 darab alkatrész jellemzi a kitet. Ahogy a kezembe veszem a karosszériát rögtön feltűnik, hogy milyen aprólékos munka van benne, sehol egy öntési nyom vagy hiba! Néhány jól csiszolható helyen az első sárvédőkön van némi illesztési vonal amit el kell majd tüntetni de csak ennyi.- A gép és a csomagtartó tető tökéletesen illeszkedik. Szinte mindent kapunk hozzá amivel már dobozból is szépséges autót varázsolhatunk. Korrekt motortér és belső.Egy valami ami így elsőre szemetszúrt, hogy ne legyen minden gömbölyű : az első króm díszcsíkokat beleöntötték az egész kaszniba.... jó lesz kimaszkolni... A matricák szépek a leírás korrekt. Kapunk egy jóféle drótdarabot az antenna elkészítéshez is. Hamarosan elkezdem építeni és természetesen beszámolok a menetről.





Tamiya VW 1300 BEETLE és a HELLER  R 4CV