2012. január 29., vasárnap

1/72 harcosok beszerzések

 Mostanában elég korrekt áron hozzájutottam néhány figurakészlethez. Úgy érzem -sajnálatos módon- elhanyagolódni látszik itthon a történelmi figurák iránti kereslet. Az igaz, hogy ugye kicsik a katonák és nehézkes a kifestésük. manapság már inkább a 28mm-es (kb 1/48) a kedveltebb méretarány. Viszont olcsóak és még akár festés nélkül is mutatósak. Nemsokára nekilátok egy 12-15 db os szakasz gyors és egyszerű kifestéséhez. Majd megmutatom lépésről lépésre mérve a rá szánt időt is! Már 1-2 darabnál kipróbáltam és ez egy járható út lehet mindenkinek.
 Nagyon szeretem a középkor színes katonáit, de sajnos még kevés van belőlük. A vietnami háború szintén egy kedvelt téma. Viszont a napóleoni korszak számomra nem olyan kedves, de mivel sokféle egyenruha volt ezért nem tudok nekik ellenállni ;) A világháborús figurákból nagyjából 10 doboznyi van már, néha készülget belőlük néhány. De ami nagyon kedves számomra még az az amerikai polgárháború. az Unionistákból már van 4 doboznyi. Sajnos a Conefederációs csapatokból nehezebb beszerezni, így egyenlőre csak ez az egy van de abban ott feszít maga Lee tábornok is :)

2012. január 24., kedd

F-16C DRAGON 1/144

Ismét elkészült egy csöppség. Van néhány Dragon készletem és mivel ezt úgy vettem, hogy már elvolt kezdve (legalábbis levagdosva a keretről ez-az)  ezért gondoltam összeépítem. Tényleg csak néhány darabból áll és azok szépen összeillenek. A fülkében egy erősen imitált pilóta kapott helyet, kifestve egészen tűrhető lett. A színeket most is a Humbrol festékei közül használtam fel. A matricákat  kicsit tovább kell áztatni a megszokottnál és mintha a vonalak kissé túlzottak lennének, mindenesetre elég pontosan kivehető rajtuk a felirat. A kabintető majdnem jól illeszkedik a fegyverzet korrekt. Viszont a futóművek pontos helyét még csak nemis imitálják... Erre tetőz még a borzasztó puritán összeállítási rajz. De persze ez már egy régi készlet amikor még ezt a méretarányt nem fogadták el a "nagy" makettezőtársadalmak. Manapság már számtalan kedvelője van a 144-es makettezésnek is. Én ezt a készletet mindezek ellenére 5/5 re értékelem bár kezdésnek nem ajánlom!




2012. január 15., vasárnap

Heller 1/72 Mirage 2000N kész

 Nagyjából elkészült ez a gépem is. Talán majd kerülnek fel rá függesztmények és a pitotcső is. Egyenlőre azonban nem, mivel elég sokat fogom dobozban szállítani. A koszolást nem sikerült szépre vagyis valósághűre készíteni teljes mértékben. Úgyérzem valóban kell hozzá több idő. Maga a makett könnyen összeállítható de pont ezért elég részletszegény. A legtöbb panelvonal vésett, bár korántsem teljes-értékű. Kabinbelső szegényes, futóművek jól illeszkednek nem úgy mint az F1 verziónál. Nekem ez a zöld/szürke festés nagyon tetszett, ezértis kezdtem bele. Meg kell mondanom nem építeném meg még egyszer. Kezdéshez viszont nagyon ajánlom, olcsó és gyors eredményt kapunk. Az értékelésem minden figyelembevételével 3 pont az 5 ből.

2012. január 10., kedd

Új szerelem...

.. vagyis nem új mert valamikor gyerekkoromban sokat agyagoztam és ahogy emlékszem értékelték is a "szobraimat" Azóta sok idő eltelt és bizony inkább a festés felé kanyarodtam. Mostanában egyre inkább foglakoztat a gondolat, hogy kellene egy kicsit gyurmázni/mintázni. Be is szereztem már pár 1 illetve 2 komponensű anyagot amivel lehet figurákat készíteni. Ez a fejecske azonban egy egyszerű teljesen olcsó gyurmából készült. Igazából csak és kizárólag azért tettem fel ide, hogy majd egyszer napra pontosan tudjam mikor is kezdtem az új hóbortba :D

2012. január 8., vasárnap

54mm Gladiátor figura PEGASO

Egy aukciós oldalon láttam leütöttem egy ilyen fém figurát, aztán még vettem mellé néhányat. Mivel még ekkora méretben nem készítettem ezért a legegyszerűbbel kezdem. Ez a galadiátor arcán pajzzsal egyszerű feladatnak bizonyul.  Az alkatrészek majdnem pontosan a helyükre ragaszthatóak, csak a bal keze volt macerás. Oda a karra újragyártatom (zöld anyagból) a kötést. Festés előtt feketére alapoztam majd a bronz vértezet színét fújtam fel. Igen az Új EVO pisztolyommal :) Nagyon jó a fogása és persze szépen fúj, de azért nem klasszisokkal jobb mint a régi kedvence Badger pisztolyom.


2012. január 7., szombat

Kozák lovasság 1/72 Italeri 6042

 Ha nem is gyorsan, de azért készülget a lovasság. Már nem emlékszem mikor festettem utoljára ekkorka történelmi figurákat, de az biztos, hogy nem ebben az évezredben :D Úgy gondoltam elkelne valami referenciaanyag az öltözékükről, mert bár szép a dobozon a rajz, de tulajdonképen nem lehet felhasználni. Aztán megegyeztem magammal, hogy improvizálok valamit. Az egyik lovas nagyjából elkészült, persze még azért pacsmagolok rajta. De előbb legyen ezen a szinten a másik 6 katonabácsi is. Megvettem hozzájuk egy alapzatnak való képkeretet. Lehet, hogy egy nagyobb csapat fog rákerülni. Majd meglátom.



2012. január 1., vasárnap

Évkezdet 2012

Éjjel nem volt nagy mulatozás, csak családi körben búcsúztattuk az óévet. Így viszonylag korán keltem és amíg a fiúk aludtak az anyjuk mellett, addig picit maketteztem. Mondhatom ezzel kezdtem az évet :)

 A kuruc lovasokkal viszonylag sokat haladtam, megkapták a lovak és a katonák is az alapszíneket, majd a paripákat kezdtem kifesteni. Alapszín-bemosás-szárazecsetelés.
Az AMT Wildcat-ja kapott egy réteg szórógittet de előtte természetesen lemostam és megszárítottam. Az ülések "bebőrözése" még régebbi haladás volt.