2012. április 30., hétfő

UH-60 3 méretben

 Elkapott a helikopterépítő gépszíj. Na igaz nem mind a 3 gép készült a héten ;) Sőt az 1/48 Academy kit-je legalább 15!! éve ebben az állapotban várja jobb sorsát. A 144-es egy Dragon készlet amit nagyjából 1 éve készítettem eddig a pontig. Viszont az Italeri 1/72 Seahawk-ja már a mai nap készült  el. És ha már UH-60 akkor gondoltam csinálok egy csoportképet róluk. Megígértem magamnak, hogy ezt a Japán verziót elkészítem lehetőleg napokon belül. Elég borzalom volt az építése egyenlőre semmi sem akart a helyére passzolni sőt pl a belső tér egyáltalán nincs bepozicionálva. Azt a kedves gyártó teljesen ránk bízza... Egyáltalán nem örültem ennek a ténynek...

2012. április 22., vasárnap

Beszerzések

2 hét makettezés nélkül telt el. Sopronban voltam egy Playmobil kiállítást csináltam társasjátékozással egybeöntve. De ma sikerült néhány készletre szert tennem. Egyik barátomtól cserebere útján az itt látható 4 készlettel lettem ma gazdagabb. A mini 1/600 as heller hajómakett elvan kezdve de látok benne fantáziát. A 144 es F-19 meg egy könnyen építhető érdekes repcsinek ígérkezik. Az Italeri SeaHawk meg hát ugye helikopter. Bár elég gyenge a kit első ránézésre azért egy Japán verziót megépítek belőle. Szintén Italeri régi készlete ez az 1/24 es Cadillac, nagyon érdekes és luxus jármű. Tetszik, megépítem :)

2012. április 3., kedd

EH-101 MERLIN HAS.I Italeri 1/72 kész

 Nagyjából késznek tekintem ezt a makettet is. Azért csak nagyjából mert pár apróságot még fel kell majd ragasztani az aljára illetve az oldalára is. Valamint még itt-ott kopások nyomait is el kéne készíteni rajta. Talán a turbinák füstnyomait is felfogom fújni még. Mivel most 2 hétig nem leszek itthon ezért megosztom a majdnemkész állapotában.  Maga az építés szinte zökkenőmentes volt, bár néhol nagyon oda kell figyelni az illesztésekre. Beleestem ebbe a hibába énis, így az oldalpanelek beljebb kerültek mindkét törzsfélen. A színezése egyszínű szürke a Humbrol 127 festékével. Matricák szépek és jól tapadnak különösen ott ahol megfelelően aláfújtam a fényes lakkot ... Kapott némi koszolást és utána 2 réteg matt lakkot. Ahogy írtam is élvezet volt az építés így 5/5 jár a készletnek és igen még egyszer megépíteném szívesen. Csak ez már egy másik típusváltozat lesz előreláthatólag. Mivel az Airfix 1/48 ban elvileg az idén kiadja így még az onis elgondolkodom majd.