2012. május 29., kedd

FOLLAND GNAT T.1 1/72 Airfix

Már kinéztem magamnak ezt a gépet régebben is, de most hogy újra kiadta az Airfix és ráadásul átdolgozott új szerszámmal, így meg kellet vennem azonnal amikor a kezembe került. A doboza még mindig káprázatos számomra, nagyon eltalálták a design-t. És a tartalommal sem lehet probléma, szép vésett panelek, gyönyörű és bőséges matricák, igaz csak egyetlen géphez... Kapunk viszonylag részletes kabint és 2 pilótát is. A festési utasítás a dobozon színesben látható. Az építést bőséges útmutató segíti. Azért nem volt fenékig tejfel az összeillesztés, de nem vészes seholsem az illeszkedés. A kis gép mérete még a Hawk-éval is vetekszik. Így szépen ellesznek majd egymás mellett a vitrinben. Picit átépítette ma kilépőéleit a fékszárnyaknál, azokat még ugyan nem készítettem el de jelenleg fújva és matricázva van, legalábbis a nagyobb matricák szépen ráfeszültek a felületre.  



2012. május 24., csütörtök

Mostanában gyűjtögettem..

Az F-89 már régebben érkezett, igen szép és monumentális darab. A két helikoptert fórumról vettem potom pénzért, valószínűleg sosem rakom össze.... Viszont az F-100as sort tuti megépítem mostanság. Az Italeri első ránézésre szebb kidolgozású, de majd építésnél kiderül. Van még jónéhány doboz amit majd felteszek, köztük pár 1/400 csatahajó is. És AMT szépség szintén.

AMT '66 Wildcat koszolás


 Végre sikerült matricákat szereznem és így felkerültek rá. Nem mondom, hogy nem volt itthon dögivel, de pont ilyet és ekkorát nem találtam... Visszafogott koszolást kapott rozsda nélkül. na jó 1-2 helyen picit azért valami rozsdiszerű festegetés van rajta :) A belsejét nagyjából befejeztem, még talán öveket kap, meg egy kis meglepit a kalaptartó részre. Amin még agyalok az a felni, mert nemtudom eldönteni, hogy maradjon króm, koszoljam be vagy valami színrefújt legyen???

2012. május 21., hétfő

I. világháború vadászgépei

Az első világháború nem tartozik a kedvenc makettező témák sorába. Pedig nagyon mutatós gépparkot vonultattak fel annak idején. Akkor még nem volt szempont a rejtőzködő kivitel és sokszor figyelemfelkeltő festéseket alkalmaztak. na talán pont ezért tetszenek nekemis. Viszont tele vannak drótokkal a merevítések miatt meg fautánzattal... Egyszóval lesz velük munka, csak kezdjek már hozzá ;) Egyenlőre ez a "gyűjtemény", szándékaim szerint figurák és harcjárművekből is lesz beszerzés. De a hatalmas bombázókra is fene ma fogam!

2012. május 20., vasárnap

Dolgozik a család



Apa lévén nagy öröm számomra ha a fiaimat látom munkálkodni, és talán még nagyobb, hogy a feleségem sem tiltakozik ha egy kis műanyag-szabdalásról van szó :) A napokban dolgoztak a fiúk együtt meg anyával is. Dzsini már 7 éves elmúlt és végre újra elkezdték érdekelni a repülők is. Egy Hobby-Boos Hawker Typhoon lett kezelésbe véve. Batur viszont egy Shermant épített az armourfast cégtől. De előtte még anyjával összeraktak egy Revell minikittet... Valamint régi gyerekszobámból hazahoztam a kisebbik vitrinemet végre így legalább az idáig elkészült maketteket kitudom venni végre a dobozokból amiben jobb sorsukat várták. Persze nagyon kevésnek bizonyult, muszáj lesz bővítenem...

2012. május 7., hétfő

Új blogom indult

Új blogom indult el a fémautómodellek átalakítása ürügyén :) Úgy érzem külön kell választanom a műanyag és a fém makettezést. Mostantól ígylesz, bár ide mindig felteszem a hivatkozást ha elkészül egy fémautó átalkítás a blog címe: diecastcustom.blogspot.com Az első autó ma el is készült nézzétek meg!


Zvezda 1/72 Római gyalogság

Sokszor megjön a kedvem egy-egy figura kifestésére. Így előfordul,. hogy a felhalmozott hatalmas mennyiségű katona készlet dobozait kibontogatom. De mivel egyenlőre nem tudom kitenni vitrinbe őket ezért inkább mindig tolom a kifestésüket. A múlthéten azonban nem tudtam uralkodni magamon és 3 gyalogost kifestettem és ráragasztottam a szokásos kupakra :) Ilyen lett, kb 2.5 cm magasak. A műanyag viszonylag jól megmunkálható, a figurák nagyon szépek a dobozban 40 db van. A parancsnokság 1-1 figura valamint a gyalogosok 3 illetve 6-6 egyforma alakok.