2012. június 24., vasárnap

Német utcarészlet 1/35




Belekezdtem életem eddigi legnagyobb szabású makett projektjébe. Ez egy Németországi utcacárészlét lesz, ahol az Amerikai konvoj parancsnoki jeep éppen segítséget kér egy itt állomásozó Katonai rendésztől. Maga a dioráma egy MiniArt komplett készlet lesz. Ebben 3 épületrom és az utca burkolata van csomagolva. Az épületek kidolgozása nagyon szép, de mivel nem sima fröccsöntés hanem vákuum-húzott technológiával készült ezért igencsak kimerítő a kivágásuk és maga az összeállítás is.Na de ha sikerül idegösszeomlás nélkül összeragasztani akkor tényleg monumentális lesz az összkép. Pár dolgot az épület belsejében balsafára cseréltem.
 Só technikával és némi kitakarással készültek az alapok, aztán jöttek az ecsetes koszolások. Természetesen ezek így csak lapok, ha majd nagyjából összeáll a kép akkor fogom aprélkosabban megcsinálni. Lesznek törmelékhalmazok, talán némi bútor és berendezés romok. Terveim szerint egy Jeep egy GMC teherautó és egy Sherman M4 lesz az utcán. A Jeep sofőr és parancsnoka valamint néhány MP figura már megvan. Amit még bekell szerezni az Néhány Amerikai gyalogos meg ücsörgő figurák a teherautóra és a tankra is. 


2012. június 23., szombat

Mostanában szereztem:

Ismét összejött egy adag készlet, ezek is csere és vásárlás alkalmával kerültek hozzám. A 2 revell modern vadász szépséges kivitelezése remélem részemről is látványos megépítést eredményez. Tényleg szépnek tűnnek jó a felületeket nézegetni :) A többi min 1/35 világháborús szállítójármű. Most már tuti, hogy ezek a gyengéim, mármint a szállító eszközök. Az amerikaik Water Buffalo-ja mellé beszeretem egy Eduard fémmaratást is. Bazinagy járgány remélem tudok hozzá szerezni személyzetet is. Van még egy csodálatos GMC teherautó a Hellertől meg egy OPEL Blitz is. Szintén egy Blitz de ez a széntüzelés/hajtású verzió amire nagyon vágytam már, és még a régi fülkével. A Zvezda díjnyertes Merci teherautója mellé egy sofőr és egy szerelő figura is jár a hatalmas dobozban.

2012. június 14., csütörtök

'66 Buick Wildcat AMT 1/25 - 99% kész

 Elkészült vagy legalábbis a nagyjából.  Sokat agyaltam rajta, hogy a beltér fellegyen e dobva valamivel végül nem lett oda pakolva semmisem, de ezen még lehet majd változtatnom. A felnikkel is bajban voltam, valahogy nem érzem ide illőnek őket. Dehát végigtúrtam mind a negyven-egynéhány doboznyi amerikai autómakettemet de azok közt sem találtam megfelelőt. Így ez maradt. A festése egy korabeli WILDCAT vadászgépről lett "lekoppintva" A matricák e típus 1/72 es készletéből kerültek fel. Koszolás után jött a komplett matt lakkozás ami még mindig sokkal jobban megy mint a fényere lakkozás... Amúgy az egész kit az AMT-től megszokott módon elég munkás sőt van ahol elveszi a kedvét az építőnek, de pont ezértis döntöttem úgy, hogy nem lesz fullosan megépítve, csak ami látszik belőle.


2012. június 13., szerda

M4a1 Sherman Dragon 1/72 kész

 Újra belefogtam egy harcjárműbe, ráadásul egy tankba. Számomra ezek a Dragon minik csodálatosan szépek, elég sokat be is szereztem belőlük. Ez az altípus leginkább a méretes vasszerkezet miatt fogott meg amit az elejére szereltek. A készletben egy elég nagy rézmaratást találunk aminek a nagyrészét sikerült is beépítenem. Bár a szemem -na meg az ujjaim sem a régiek már de többé kevésbé megoldottam. Minden alkatrésze elég jól passzol, bár az útmutató nem túl részletes, mégis könnyen összeépíthető. DS nevezetű gumilánctalpat kapunk amit jól kihúzva könnyedén helyrelehet rakni, ami később visszaáll a szoros eredeti méretére. A dobozban több verzió matricái vannak, de én ezt a foltosat választottam. Építés közben úgy döntöttem egy kis vignettát készítek belőle pár figurával valami sáros környezetben. Majd magán a járművön is lesz dagonya így az utó javítások a végére maradnak. Mindent egybevetve egy rendkívül jó készlettel volt dolgom, minden perc kimondottan élvezetes volt vele. Az ára 2000ft körül van így 100% hogy 5/5 az értéke, kezdőknek is kivalló, hiszen aki nem szeretné beleépíteni a fémrészeket az megkapja műanyagból is az öntőkereteken. Minden bizonnyal építek még belőle márcsak azért is mivel 2 másik verzió is lapul még a polcon ebből a Dragon Sherman-ból





2012. június 8., péntek

FOLLAND GNAT T.1 1/72 Airfix készen



 Elkészültem vele... Igencsak hosszadalmas lett az építése, pedig nagy reményekkel fogtam bele... Igazából órákban számolva nem volt vészes, kb 6-7 óra munka van benne összességében, de persze heteken keresztül eltartott. A végére is hagyott meglepetést, a futóművet jelzi is az útmutató, hogy előre rakjuk a helyére. persze akkor meg rendkívül macerás a festés, de így utólag egy kínszenvedés volt. Őszintén szólva nem tettem rá minden egyes matricát, még jócskán lehetett volna pakolgatni rá. Befolyattam híg feketét a panelekbe, és kapott némi alu/ezüst koptatást is. Tovább nem ragozom, majdnem szép lett. Biztosan nem fogom újra megépíteni. Szép és elég jól illeszkedő makett, az ára viszont 1900ft ra emelkedett amit nem biztos, hogy megér....azért az 5/4 jár neki, kezdők is nyugodtan belevághatnak.



2012. június 3., vasárnap

Heti adag Jászberényi versenyről

Nagyon jó verseny/kiállítás volt ezen a hétvégén Jászberényben, a Heller nevében az összes versenyző Heller makett kapott ajándékot. Fotókat többfelé lehet találni a neten, azt most ide nem teszek fel külön. Fotók itt !!! Viszont bevásároltam egy pár dolgot amit úgy gondolom megépítek 1X ... Tudom eléggé vegyes a kép dehát mit tegyek, minden tetszik (majdnem)