2014. január 27., hétfő

P40E Warhawk Revell 1/32 95% Kész

 Majdnem elkészült, már csak pár javítanivaló és a géppuskák csöve ja és az antenna hiányzik róla.
Szóval elővettem ezt a régi revell készletet, hogy végre elinduljon a 32 es géppark építése. 1980-as újrakiadás, ami annyiból áll, hogy új matricalapot kapott a 34! éves öntés. Kibontva a dobozt szép felületű gép de nagyon rossz minőségű alkatrészek képe fogadott, ezen mondjuk könnyen átugrottam és elkezdtem a motor összeépítését. Kifestés után már ment is a helyére a két törzs közé. A pilótakabin elég puritán de végülis a látszó részek elég jól kidolgozottak lettek.  Aztán következtek a nagyobb részek, az illeszkedés nem 100as, de nagyjából javítható, a képeken jól látható a fehér befújásoknál. Túl sok időt nem töltöttem a javításukkal de azért nagyjából elfogadható lett. Vigyázni kell a szegecsek könnyen lecsiszolhatóak! Kapott egy alapszínt, majd pár óra múlva papír sablonok segítségével a zöldet is felfújtam rá. Száradás után fényes lakk és a matricázás következett. Elsőnek a nagyobb matricákat tettem fel, amelyek nagyon szépen rásimultak a szegecsekre. Majd a rengeteg apró szerviz és egyéb felirat következett. Azután az egészet átfújtam barnás bemosó színnel, és feketével is.
 Helyére kerültek a futóművek és a tank is, majd a légcsavar is felkerült. Összességében könnyen épült így bátran ajánlanám mindenkinek, amivel csak az a gond, hogy már régen nem gyártják... Simán 5/5 pontot ér még akkor is ha nem kimondottan kezdőknek való. Akinek porosodik a dobozában, az ne féljen álljon neki hajrá!




2014. január 10., péntek

Dobozbontás REVELL P-39D AIRCOBRA 1/32

 Íme egy nemrég megjelent készlet, sok mindent nem tudok róla mondani, szépnek tűnik a felülete és kellően részletes. Ami már eleve nem tetszik az a matrica, valahogy nem festett aktnak, sokkal inkább egy offset plakátnak néz ki... tuti nem fogom feltenni rá :(








2014. január 5., vasárnap

Beszerzés ZERO!

Néhány hónapja amikor kezembe fogtam a Revell hatalmas 1/32 es F-14 Tomcatjét, még nem is gondoltam rá, hogy ennyire beleszeretek ezekbe a nagy dögökbe!  Sőt a világháborús gépek is elkezdtek foglalkoztatni. A Japánok Mitsubishi Zero ja volt talán az egyetlen kivétel, imádtam nézni a nagyon leharcolt állapotú alumíniumig kopott festéseiket. Természetesen 32 ben is szeretem volna mielőbb! Ma végre egy cserebere útján kezembe foghatom, ezt a szépséget.

2014. január 2., csütörtök

Lássuk mi a helyzet...

 Belemerültem az építésbe, ma ráadásul vettem egy elkezdett STUKA bombázót is. Sajnos néhány alkatrészt az előző tulaj lemeszelt a szó szoros értelmében, ecsettel meglehetősen vastagon. De nem esek kétségbe majd leáztatom. Méretes gép lesz és jól illik a Magyar sorba a Me-109 és a Fw-190 mellé :) HAD models által gyártott matricalap felhasználásával. A felülete gyönyörű, és eddig még elég pontosak is az illesztések.
Aztán a Zis orosz teherautó is összeállt amit még tavaly 31.-én ;) kezdtem el. A sofőrt kell majd beapplikálni aztán meg mellé a sétáló katonákat egy kis dioráma alapon.  Közben fiaim is rendületlenül kihasználják a szünetüket és folyamatosan ragasztgatnak valami műanyagot ....

2014. január 1., szerda

B.Ú.É.K! 2014

Szilvesztert és Újév napját is erőltettet menetű makettezéssel töltöttük. Két fiam és a legügyesebb kezű kis barátunk társaságában maketteztünk. Jólesik így együtt egy asztalt körbeülve építgetni.
 Valószínűleg lesznek még ilyen napok és persze akkor majd írok és fotókat is készítek ezekről. Perszehogy meglett fogadva elsején, hogy rengeteg kis gép készül majd most 2014-ben.