2014. április 12., szombat

OH-13S SIIOUX 1/72 Italeri kész

 Na ez az a helike amit még soha semmilyen formában nem építettem meg. Most is csak azért mert kb 2 éve itt bámul rám a polcról, meg egy kis M113 mellett diorámában képzeltem el. Szóval kivettem megépítettem, szerintem mutatós még akkor is ha nagyon pici. Na jó mostanában 32 ben építek, de aki a 72 van szokva annak elfogadható méret. Pár alkatrész és szinte magától összeáll, mindössze a farok vázszerkezetnél kell odafigyelni. Adnak még hozzá külső fegyverzetet is, nem tettem fel nekem majd így kell az összképhez. Ja igen amire figyeljetek oda ha építitek, hogy a főlapátok fordítva vannak görbítve, ezt orvosolni kell!
 Egyszóval aki szereti a helikoptereket annak kötelező darab, érdemes beszerezni! 35 ben is gyártják de még vadászat alatt van :)

2014. április 11., péntek

ZERO-SEN Revell 1/32

Elkészült a kis japesz vadász, nagyjából 3 éve szerettem volna építeni már egy Zerot.1/72 ben bespejzoltam belőle de végül eladogattam. Aztán pár hónapja erre a 32 es revell re tettem szert. A múlthéten nem bírtam tovább és neki álltam. Maga a készlet a mostanában építettekhez hasonló régi 35 éves kiadás. nekem továbbra sincs velük bajom. Egyszerű kevés munkával megépíthető készlet ezis. Na nem az a részletgazdag makett, de összességében azért tűrhető. Próbáltam rajta a kopásokat imitálni, de sajnos alumínium színem nem volt így az ezüst azért nem annyira élvezhető látvány. nem is vittem túlzásba. Örülök, hogy elkészült, szépen mutat a világháborús vadászaim sorában.