2015. január 27., kedd

A-4F Skhyhawk 1/32 Hasegawa kész

 Nem volt egy gyors építés, lassan haladtam. Közben vagy 3 makett is elkészült.... De most befejeztem, nagyjából 100%-os. Lassúságom fő oka, hogy rengeteg munka volt vele, sokkal több mint amire számít az ember egy Hasegawa készlettől. Az összeállítási rajz szörnyű, néhol épphogy csak utalást tesz mi hova való nagyjából... Nagyon idegesítő. A nagyobb részei már kissé eldeformálódtak az idők során. Gogolom már vagy 15 éve öntötték. A kabintető a szokásos módon hajszálvékony, és így ugyan szép de rendkívül sérülékeny. Műszerfala szép a figurám nem a gyári borzalom lett :) Festése könnyű mindössze két fő színből áll. A pirosakat a Revelltől használtam az összes többi Italeri akril. A farokrészen a matrica rendkívül macerás, nem is lett szép, de némi koszolással próbáltam eltüntetni a  nagy hibákat. Minimális fakulást fújtam rá, és némi száraz ecsetelést kaptak a kiálló panelek és szegecsek rajta. Összeállítva már elfogadható lett és örülök, hogy belefogtam! De még egyszer nem építeném meg az is biztos ;)





2015. január 21., szerda

Renault 4 Furgon 1/24 Ebbro kész!

 Elkészültem vele, legalábbis befejeztem. Nagyon vegyesek az érzéseim. Bámulatosan szép készlet, de tele olyan hibákkal amit egy 30éves AMT készletnek elnézek. Egy ilyen számítógéppel tervezet és faragott makettnek viszont nem tudom. A lezavargóbb, hogy a gépháztető keskenyebb a keleténél bizony jól látható méretettel! Ja igen az ajtókat meg sem próbálták nyithatóvá tenni, egyszerűen ráöntötték a keretükre a merev zsanért. Amit ha levágunk akkor zárt ha hagyunk akkor nyitott állapotúnak mutathatjuk be. Aztán mi a fenéért kell az átlátszó részeket a kárpittal egybeönteni? Végig érdemes nagyon odafigyelni az útmutatóra, mert sok bosszúságot okoz. A hátsó lámpákat pl felcserélték. a rajzon! Utálom, ha a gumikra nem öntik rá a méreteket meg apróságokat sem, ez szerintem alap lenne 2014 ben... Viszont nagyon sok  szép és kellemes része is van. 2 féle hűtőmaszk van a dobozban és nagyon szépek, ugyanúgy mit a fémmatricák. Gyönyörű a motortér az egész futóművel egyetemben. Az építésnél kicsit megint túlrozsdáztam :) Az Italeri új akriljait és a Vallejo pigmenteket és bemosóit használtam, Átlátszó részeket faragasztóval a többit Revell tűragival építettem. Az 5 pontból 4 et érdemel. Nagyon meggondolnám, hogy egy teljesen kezdő makettezőnek ajánlanám-e. Viszont mivel kiadták a személyautó verziót is, így asszem megépíteném még egyszer.





Nagyon részletes, persze feljavítással még meggyőzőbb lenne!


Jól látszik mekkora a hézag 


Szép nagyon az öntvény alul felül!

2015. január 14., szerda

Renault 4 Furgon 1/24 Ebbro dobozbontás

 Következő építésem ez a R4 furgon lesz. Maga a makett egy új kiadás. Rendkívül részletes, tele alkatrészekkel. Gyártják sima személyautó verzióban is, de nekem ez jobban tetszik A képeken minden alkatrész látszik, nagyon ígéretesnek tűnik.











2015. január 13., kedd

Hasegawa A-4 1/32

Nem emlékszem mikor építettem utoljára Hasegawa készletet. De jó régen az biztos. Egy barátomtól került hozzám ez a régi kiadású még pozitív paneles Skyhawk. Az építése nem okozott gondot, annál inkább a farkán ez a nagy kék matrica... Ne mis lett tökéletes, de majd jó koszos gép lesz (a tervek szerint) és akkor nem lesz annyira zavaró. Most a matricatenger felrakásánál tartok, rengeteg kis felirat kerül majd rá.

2015. január 11., vasárnap

Revell 1/25 '92 Thunderbird SC Coupe LOWRIDER kész

 Belehúztam az év elején, 3 nap alatt elkészült ez a szépség. Igazából már nagyon szerettem volna valami fényes autót építeni. Hát nem csúszik rajta el a légy de végül is nem matt :) A készlet már nem mai darab de én kedvelem a régi stílust. Több problémára számítottam így kellemes csalódás volt az építése. Legtöbb bajom a motortérben volt, sok próbát és farigcsálást illett volna még beleadnom. Ja igen ami bár ne ma készlet hiányossága de bosszantó az az ablak kéderek főleg oldalt. Na szóval azokat is festeni kellett volna ...  A polcon még 3 másik gyári LR autó pihen, reméljük elkészülnek őkis hamarosan ...