2016. február 22., hétfő

MIG-29K 1/32 trumpeter kész

 Néhány hónapja, vásároltam pár 32es makettet, ez melléjük volt ajándékba kaptam. Valaki már megépítette, szerencsére pillanatragasztót használt így sok helyen szépen szét tudtam szedni. Biztos voltam benne, hogy hamarosan befejezem. Ez most meg is történt cca. 1 hét alatt lett kész. Maga a makett igen szép felületű, ki és belépőélek beállíthatóak (sajnos az elsőket úgy megfogta a ragasztó, hogy csak roncsolva jöttek volna szét)
 A típust erősített szerkezettel és hajtóművekkel látták el mivel anyahajóra tervezték. Ez a 2. prototípus modellje. A színeket képek alapján kevertem ki. Minimális használatból adódó weathering került rá.
Van egy 29UB-m ami természetesen Magyar lesz, Igaz a Revell régebbi és egyszerűbb készlete, de a soromba szükség lesz rá ;)









Ebben az állapotban kezdtem hozzá:


2016. február 21., vasárnap

VW bogár 1/24 diecast kész

 Ismét egy fém autómodell készült el, alapja egy KINSMART kínai játékgyár olcsó 1/24 bogara. Ezeket a termékeket nem dobozolják, pusztán egy kínálótálcán forgalmazzák. Szóval olcsó és viszonylag mutatós kis modell. Viszont átfestésre tökéletes alany Leültettem, átfestettem, nem volt nagy ügy. Már készül a következő példány.


2016. február 11., csütörtök

F-16 Italeri 1/72 Kész.

Nagyon régen tárolgatom ezt a készletet. Sokszor elővettem, mert ez a venezuelai festés nagyon egyedi és számomra bámulatos. Félretettem mert mostanában már csak 1/32 ben építek. Viszont a napokban nem tudtam ellenállni a kísértésnek és megépítettem. 3 napos munka volt vele. Legtöbb időt a száradások vették el. Hiszen a 3 terepszín kitakarások miatt mindig minimum 2 órát kell várni.  Szárnyakon és egyéb részeken némi szegecselést kapott, és az orrán a pitotcső injekciós tűre lett cserélve, egyéb feljavítást nem kapott. A sárkányszerkezete simán összeállt gondok csak a fegyverzetnél adódtak. A matricázás kicsit nehézkes volt a farkon lévő ünnepi festés miatt. Nehezen akart felsimulni a felületre. A festést különböző gyártók anyagaival oldottam meg. Revell Ak Italeri és Mig et is használtam a színeket kikevertem, majd erősen fakítottam rajtuk. Nem lett makulátlan de az összképpel megvagyok elégedve. Jókis makett kezdőknek is bátra najánlom főként az ára miatt.