2012. augusztus 21., kedd

Beszerzések a Zalaegerszegi versenyről

Az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen rendeztek egy makettversenyt. Innen sikerült beszereznem néhány érdekességet. Most ezeket közzéteszem itt.

2012. augusztus 14., kedd

EA-6B PROWLER Dragon 1/144


Ezis egy kb fél éve elkezdett makett.... Addig jutottam, hogy összeraktam az egészet de azis jósok türelmet igényelt. Pontatlan illesztések az apróbb ki és beömlő részeknél, ezeket lehet tömítgetni csiszolgatni... A fődarabok legalább pontosan illeszkedtek. Végül is a legnagyobb baj vele, hogy a kabintetők nincsenek rendesen jelölve az átlátszó és a nem átlátszó részeknél így nehéz eltalálni a vonalat főleg az első két íves részen. Az összeállítási rajz egy robbantott csirkére hajaz, nehéz kiigazodni rajta. Matricák jók bár lehetne többis benne. A készletben két telsej gép van, a másik egy ünnepi festésű, de nem tudom mikor visz rá a lélek, hogy elkészítsem. Ráadásul azon a a matricák igencsak megnehezítik majd a dolgom. Olcsó készlet és ráadásul mindjárt két teljes repcsit tartalmaz, így mindenképpen ajánlom, de türelem az kell hozzá ;) -ből 4 pontot kap !

2012. augusztus 6., hétfő

Citroen DS 19 1/16 Heller

Bevallom nem a legkedvesebb járgány számomra a Citroen, viszont a Heller ugye francia cég, így kínálatában felsorakoztatja ezt a márkát. A polcomon is található néhány (majd bemutatom mindet) viszont a minap ezt a totalcar adást nézve rájöttem megkell építeni egy ilyen DS-t mégha 1/16 os méretű is. Még azt nem döntöttem el, hogy szép szalonállapotú esetleg egy lepukkant szanaszét rohadt és szedett éppen garázsban álló lesz e belőle. A méretei megengedik a nagyfokú feljavítást, kérdés hogy akarom-e :)


TOTALCAR adása

2012. augusztus 2., csütörtök