2014. március 25., kedd

P-47D Revell 1/32 1980 kész

Elkészült a dagi Thunderbolt is. És ez egy 1980-ban kiadott szintén régi makett. Még mindig azt mondom, hogy érdemes lenne újra kiadni őket ( azért az idén lesz jónéhány újra kiadás) Viszonylag gyorsan és gond nélkül megépíthetőek. Persze aki a tökéletességre haj annak meg lesz velük a dolga...  Én koca-makettező lévén megelégszem a sima dobozból építéssel is. A makettről azért írok pár sort: A belseje meglehetősen puritán a figura a szokásos nemkell darab. Motorja kidolgozott.  Külsőre gyönyörű szegecselt felület és a matricák is döbbenetesen szépen tapadtak. Jó volt vele dolgozni.




2014. március 11., kedd

3. évfordulóm, mérföldkő

 Igen immár a 3. évet betöltötte ez a blogom. Örülök, hogy belefogtam és így dokumentáltam munkáimat. 2011-ben hosszú évek kihagyása után újra építgetni kezdtem maketteket. Akkor még 1/72 repülők és 1/43 autók voltak a húzóerő. Közben jöttek a 144es minikék. Jó volt mivel egy nap alatt elkészültek így gyorsan gyarapodott a gyűjtemény és mellette a tapasztalat is. Régen nem igazán törődtem a hibák javításával, nem tömítettem ki a hézagokat, nem érdekelt ha pl ha a kabintető kerete csak ecsettel van át festve. Mára már zavarnak az ilyen buta hibák. Persze még mindig nem tökéletes 1-1 elkészült gép, de a tőlem telhető mértékben azért fejlődök :)
 A polcon is kicserélődtek a méretarányok, már alig van olyan 72 es amihez ragaszkodom, sőt az időközben felgyülemlett 1/48 is fogyóban van teljesen átvették a 32 es gépek a helyüket. Az autóim is a nagyobb méretarány felé összpontosulnak, már van néhány 1/8 is.
 Elkezdtem versenyeken is indulni, talán a diorama az egyetlen amivel esélyem van a sok sok mestermunka közt a mezőnyben. Azok is készülnek ugyan de nem a kellő intenzitással...
 Természetesen eszemben sincs befejezni már a makettépítéseket és ha már építek akkor persze itt közé is teszem a továbbiakban is nektek akik olvassátok és persze egy kicsi magamnak is, hogy néha visszatekintsek miket is műveltem az eletel idő alaltt..

2014. március 1., szombat

P-51B Mustang Revell 1/32 kész!


Egy újabb gyöngyszem lett készen, ez is a revell régi kb 32éves készlete illetve az újra kiadása. Kizárólag a matricalap ami változott, a műanyag öntvény teljesen eredeti 1980-ból... Ugyanaz helyzet szépen kidolgozott felület csak sajnos elég nehézkes az összeillesztése... Belseje puritán de azért még elfogadható. Ne ma szokásos amerikai alumínium színűt készítettem el, hanem egy Lengyel pilóta gépét. Természetesen lesz majd olyan is a sorba előbb-utóbb... Magam részéről a makettel és az eredménnyel elégedett vagyok, de nem szívesen építeném még egyszer meg ugyanezt a készletet :)

 Most egy picit leállok a nagy gépekkel és valami mást építek meg. De azután jöhet tovább a 32-es sor :)

.