2013. október 30., szerda

Hawker Hurricane Revell 1/32 kész 99%

Miután az elmúlt héten bespájzoltam ezekből a nagy világháborús gépekből, késztetést éreztem, hogy legalább egyiket elkészítsem. Mivel az előző tulajdonosa ezt a Hurrikánt már elkezdte megépíteni hát Én befejeztem. A készlet a 80as évekből van, de meglepően jól illeszkednek a részek sőt a matricák sem voltak kezelhetetlenek mint az gondoltam. Csak néhány alkatrészből áll, igazából szinte percek alatt elkészíthető. De a z összecsiszolás már nem megy könnyedén. Köszönhető ez a szegecsek miatt, amelyeket illik megvédeni a csiszolástól- ez nekem nagyjából sikerült ...

Belső tere puritán, és a motorból meg semmi sem fog látszani.

Összeállt a nagyja.

Tömítésre azért szükség van

Az alapszín felfújva.

Matricázva, könnyen tapadtak.
Nincsen teljesen készen, pár apróság meg az antenna még hiányzik róla. Sajnos pár kellemetlen hibát elvétettem vele és lehetne koszosabb, de ami a legbosszantóbb az a fénye. Mattabb kell, hogy legyen a legközelebbi gépem, mert ez selyemfényű lett inkább...  Mivel ezt a készletet már üzletekbe nem lehet beszerezni ezért kár lenne az ár/érték arányba belemenni. Mindenesetre ha valakinek teszik a típus és van is helye ahová majd kiteszi akkor csak ajánlani tudom. Szép, nagy könnyen és gyorsan építhető készlet!






2013. október 29., kedd

OH-58 Kiowa Academy MRC 1/35

 Végre kezeim közé vehettem ma ezt a régen áhított szépséget! Helikopterek iránti vonzalmam nem tört meg a közel 40 éves makettezési múltam alatt sem. A jelenleg gyártásban lévő ilyen nagy helimakettek közül már csak az UH-60 Black Hawk a nagy vágyam. De bízom benne, hogy meglesz hamarosan az is. Szóval ezt a kis Kiowa-t első pillantásra megszerettem, de még nem vettem meg. Most is egy csere jóvoltából került hozzám. Minden porcikája gyönyörű és részletesen kidolgozott. A belső tér tele van pakolva a fegyverzete bőséges, szinte mindene nyitható. Két mellékelt  pilóta is csücsülhet az ülésein. Persze némi feljavítást azért igényel de majd meglátom. Teszek ide egy képet amit a neten találtam, szerintem magáért beszél, csudaszép egy kis masina :)

2013. október 27., vasárnap

Szerszámok

A sok írogatás közt elfejtettem, bemutatni kedvenc szerszámaimat, amivel a makettek készülnek. Most pótolom, és egy fényképen meg is nézhetitek:

És akkor fel is sorolom őket: Szegecselő szerszám, Karcoló kés, Körző karcoláshoz, Csípőfogó, Cserélhető penge, AV tömítőpaszta, Humbrol ragasztó, Kedvenc ecseteim, és végül de elsősorban a nagyszerű Német Evolution Cr+ szórópisztolyom :)

2013. október 25., péntek

15000


A mai napon átléptük a 15000 oldal letöltést! Ez nagy öröm számomra, bízom benne, hogy továbbra is lesz miért meglátogatni a blogomat! Nagyon nagy köszönet érte nektek!

2013. október 22., kedd

Szerzemények

Mostanában kevés beszerzés volt. Viszont a héten úgy alakult, hogy át tudtam alakítani a gyűjteményemet. Vettek tőlem olyanokat amikről azt gondolom sosem fogom megépíteni. És beszereztem újabb régiségeket :)
Mindhárom hoz már hozzáfogott előző gazdája, de jó áron volt hát jöttek velem...

Nemigazán kedveltem a világháborús gépeket. Ekkora méretben viszont már tetszenek :) Gyönyörűek a maguk módján szinte mind a 80-as évek elejéről származik. 

Ezt a helit még sosem láttam élőben, sajnos így összeállítva és hiányosan sikerült megvennem. Ha valakinek megvan akár összerakva is kérem adj el nekem :D

2013. október 20., vasárnap

Munkaasztal

Ne maradjatok látnivaló nélkül ezen a héten  sem...
Egyenlőre még tejben szunnyad a roncs pickup a készülő diorámán.
Eddig jutottam a 48as Deltával, régi Monogram Revell úrjakidásban. 

72 ben készülő Vietnami csatatér dioráma M113 csapatszállítója a Trumpetertől.

Elkezdem ezt a világháborús gépet, ebben az állapotban került hozzám. Nem volt rendesen összeszaratva néhány helyen és a kabin is kicsit el lett tolva. Felszegecseltem  és a hibákat igyekszem kijavítani. 



2013. október 13., vasárnap

Dioráma 1/25

Időközben egy újabb építmény készülget. Ezt a pickupot már vagy egy éve ilyen állapotba hoztam. Most eljött az idő, hogy körbeépüljön valami hasonló romhalmazzal... Az előző sztirolból ez most balsa fából készül, mindkettőnek van előnye és hátránya is. Tény, hogy a fa gyorsabb építést tesz lehetővé.